donderdag 31 maart 2011

hier komen leren.

Mister Blue, zijn roep/werk naam is Finbar en daar moet hij naar gaan leren luisteren na 1 call. na 1x roepen moet hij er zijn en dus trainen we dat zo. In het dagelijks omgang heet hij mister Blue want al hij daar niet naar luistert dan is dat niet zo erg. Maar hij luistert daar dus wel altijd naar. En moet ik hem en zijn broertje hebben dan is het Kleine Muizen...........en komen ze beide aangestormd :)
Ik heb de recallers cursus van Susan Garrett gevolgd en daar leer je dus heel veel van. o.a. deze manier van roepen. En zeg nu zelf, komt hij snel of niet. Als je, je afvraagt wat ik zolang doe alvorens ik Finnie een 2de keer roep, hij liet het speeltje absoluut niet los, dus dat duurde even. Ruilen voor een voertje , dat zeker werkt wil ik met hem niet doen, want hij verkiest spel boven voer, dus zou hij het voer negeren en dan leert hij niet het loslaten zoals ik het bij hem wil.
Ook heeft Finnie inmiddels geleerd een keus te maken en de goede keus wordt beloond. Ik houdt een volle hand voer voor hem en hou die open. Als hij voer wil pakken dan sluit ik die. Doet hij iets wat ik wil dan krijgt hij voer en zo kan ik al een bergje voer voor zijn poten op de grond leggen en kijkt hij naar mij en niet naar het voer.
how cool is that.

2 opmerkingen:

  1. Wat doet hij het super!!
    Dat met die keuze maken ga ik ook oefenen, handig dat je alles op schrijft.

    BeantwoordenVerwijderen